Alternative content


Chetrarul

Chetrarul Gobio uranoscopus

Denumiri populare: Chetroc, Petroc, Petrosel, Morcoci.

Raspandire: Subspecie caracteristica regiunii rasaritene a bazinului dunarean, fiind intalnit in zonele superioare ale raurilor repezi.

Biologie: Lungimea obisnuita este de 7-8 cm dar in mod exceptional poate ajunge pana la 15 cm. Pedunculul codal este mai lung decat inaltimea corpului, gatul si pieptul sunt acoperite de solzi, musatile lungi si ochii mici.
Coloratia este in general cenusie-bruna, cu reflexe albastrui, burta este alb-galbuie. Corpul este patat cu pete mari negre.
Este un peste foarte sensibil, apele in care traieste trebuie sa fie bine oxigenate. Prefera zonele cu apa mica si curent repede. Se hraneste cu larve de insecte, crustacei si resturi vegetale.

Nicolae Mindea


Lostrita

2|40
Lostrita
Unul din cei mai nobili pesti din tara noastra, din nefericire pe cale de disparitie. Lostrita - (Hucho hucho) Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Salmoniformes; Familia: Salmonidae. Denumire in engleza: Huchen, Danube Salmon. Denumiri populare: Lostrita, Puica. Raspandir ...
citeste ->  

Mreana

3|40
Mreana
Pesti pe care ii prindem accidental atunci cand pescuim la crap pe rauri salbatice, mrenele sunt pesti puternici care dau satisfactii pescarului sportiv in drill. Mreana Barbus Barbus Clasa: Actinopterygii; Ordinul: Cypriniformes; Familia: Cyprinidae. Denumire in engleza: Barb ...
citeste ->  

Arhiva Articole