Alternative content






Saramura de biban

Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste.

Saramura de biban

Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot matele si se pun cu grija la sare icrele, trebuie sa va spun ca icrele de biban sunt o minunatie. Solzii nu se curata, se vor lua foarte usor dupa coacere.
Pe o tabla intinsa, tabla neagra, de fier curat, se presara sare grunjoasa, peste ea se pun bibanii si se lasa pana se rumenesc, se intorc pe partea cealalta cu o lopatica, cu grija sa nu se rupa. Dupa ce s-au copt bine pe ambele parti se scoate crusta, pielea cu tot cu solzi si se scufunda cca 20-25 minute in saramura.

Saramura
Saramura nu are o reteta anume, fiecare o face dupa gust, numai sarata si putin picanta sa fie.
Carnea bibanului, carne alba, fina si dulce trage multa sare. Ca sa va iasa o saramura buna puneti la 1 litru de apa 2 linguri de sare grunjoasa, o lingura de otet sau zeama de lamaie, o lingura de boia, un ardei iute rosu, niste rosii coapte pe tabla si apoi cojite si razuite sau o lingura mare de bulion, 5-6 catei de usturoi pisati, patrunjel tocat marunt, cimbru si busuioc.
Marele secret este ca saramura si pestele sa fie foarte fierbinti atunci cand sunt puse impreuna.

Se serveste obligatoriu cu o mamaliga fierbinte si multa veselie. Sa aveti pofta!


Vitali


Peste dobrogean

2|40
Peste dobrogean
In: Retete culinare romanesti Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper s ...
citeste ->  

Peste cu ceapa si maioneza

3|40
Peste cu ceapa si maioneza
Necesar: O ceapa mare (preferabil rosie), o conserva de peste, 200g maioneza, o lingurita de zeama de lamaie. Preparare: Taiati ceapa marunt si puneti-o intr-un castron cu putina sare si lingurita de zeama de lamaie timp de 10-15 minute. Peste ceapa puneti apoi pestele din conserva si maioneza si ...
citeste ->  

Arhiva Articole