Alternative content


Crap 4Ever Editia IV-a 20-24 Septembrie 2006 DARVARI

Perioada de desfasurare : 20-24 Septembrie la Darvari
Taxa de participare : 1.800 RON
Premii in valoare totala de 69.000 RON
Premiile sunt garantate in cazul participarii a minim 51 de echipe.
Concursul se va organiza pe 3 sectoare.
La nivelul fiecaruia dintre cele trei sectoare se vor premia :
Locul 1 – 7.000 RON + 2.000 RON sponsor sector + plachete/medalii
Locul 2 – 5.000 RON + 1.000 RON sponsor sector + plachete/medalii
Locul 3 – 3.000 RON + 1.000 RON sponsor sector + plachete/medalii
Captura – 5000 RON + plachete/medalii
Dintre cele 3 echipe castigatoare de sector, echipa cu cea mai mare cantitate de pestete primeste suplimentar un premiu de 7.000 RON si 2 cupe.

Suntem in discutii avansate pentru a obtine o sponsorizare de 10.000 RON de la o firma nou intrata pe piata.Intreaga suma obtinuta va fi folosita pentru a mari cele 11 premii ce se vor acorda.
Premiul pentru cea mai mare captura se poate cumula cu oricare din celelalte premii daca scazand greutatea capturii din greutatea totala prinsa, echipa respectiva ramane pe o pozitie in clasament care sa o indreptateasca la primirea premiului respectiv.In caz contrar echipa in cauza trebuie sa aleaga intre cele doua premii.Daca echipa in cauza alege premiul pentru pozitia in clasament, premiul pentru captura se acorda echipei care a prins pestele cu greutatea imediat inferioara.
Extragerea standurilor se va face in ordinea in care echipele participante platesc taxa.
Standurile ce vor fi alese pt. concurs vor fi comunicate dupa data limita pentru inscriere.
Data limita de inscriere 01.IULIE.2006.
Data limita pentru plata taxei 01.AUGUST.2006
Plata taxei se poate face la Magazinele:
- BIG FISH - Sos. Progresului, Nr. 20/100 Complex MIRANO
- Clubul Pescarilor - Sos. Iancului la nr. 19, vis-a-vis de Metalurgica
- Clubul Pelicanul - Dl. Victor Oana – 0744.630.226
- Prin mandat postal: Ceausu Iulian, Str.Navigatiei, Nr.30, Sector 1, Bucuresti
Program
Marti 19 Septembrie
Incepand cu ora 14.00 participantii au acces in zona de concurs pentru a cunoaste amplasarea standurilor si pentru a sonda apa. Echipele sosite din provincie trebuie sa ia legatura cu Dl. Victor Oana pentru a le fi indicata o zona in care pot instala corturile pana a doua zi dimineata.
Miercuri, 20 Septembrie
• Ora 9-11 Tragerea la sorti a locurilor de concurs. Un reprezentant al organizatorilor va extrage ordinea in care echipele participante vor extrage standul de concurs.In ordinea astfel rezultata un reprezentant al fiecarei echipe va extrage un bilet, care va indica un stand de concurs.
• Ora 11.00-13.00 Deplasare pe standuri si pregatire ( instalare cort, pregatire echipament si nada, etc)
• Ora 13.00 Se va da semnalul de incepere al concursului si se poate incepe sondarea, marcarea, nadirea si pescuitul.
• Ora 20.00 Cantarire.
Joi – Sambata, 21-23 Septembrie
• Ora 7.00 Cantarire
• Ora 13.00 Cantarire
• Ora 19.00 Cantarire


Duminica , 24 Septembrie
• Ora 7.00 Cantarire
• Ora 12:45 Semnal ca mai sunt 15 minute pana la sfarsitul concursului.
• Ora 13.00 Semnal de sfarsit al concursului. Daca o echipa se afla cu pestele in drill aceasta are 15 minute pentru a-l pune pe mal. Cantarire.
• Concurentii sunt obligati sa lase locul de concurs curat si sa duca gunoiul la locul dinainte stabilit. Nu se paraseste locul de concurs fara semnatura arbitrului.
REGULAMENT
1. Pana la ora 13 nu se incearca apa. Semnalul de ora 13 anunta ca se poate incepe pescuitul, sondarea, nadirea, marcarea.

2. Arbitrii sunt obligaţi să cunoască bine regulamentul. În acest sens ei sunt obligati:
 Să nu permită intrarea persoanelor străine în standul concurenţilor.
 Să participe la cântărire.
 Să noteze capturile în fişele concentratoare şi individuale.
 Să atragă atenţia concurenţilor dacă se fac abateri de la regulament.
 Să noteze aceste abateri şi să le aducă la cunoştinţa arbitrului principal.

3. Se vor lua în considerare numai crapul comun, oglindă şi amurul. Pentru a fi contabilizat el va trebui să aibă greutatea egală sau superioară a 2 000 g. Până la cântărire captura se va păstra în sacul special de crap (un singur peşte într-un sac). Sacul se va pune în apă pe toată lungimea lui, fără să aibă o greutate sau alt obiect în interiorul său. Pe toată durata concursului, nici o altă modalitate de păstrare a peştelui nu este permisă. Concurenţii trebuie să fie dotaţi cu un număr suficient de saci de crap. Înainte de cântărire, dacă se constată că peştele este mutilat grav rănit sau a murit din vina concurenţilor, el nu se mai ia în considerare, iar concurenţii sunt sancţionaţi in afara de primirea unui avertismentsi cu scaderea greutatii pestelui respectiv din cantitatea prinsa pana in acel moment.Concurentii pot solicita cantariri intermediare pentru a asigura securitatea pestilor capturati. Concurentii sunt obligati sa lase locul de concurs curat, sa introduca gunoiul in sacii primiti de la organizatori si sa-l transporte la locul indicat de arbitri.

4. Nada şi momeala animală vie sau moartă, icrele de peşte şi produsele de origine metalică sunt strict interzise.De asemenea, sunt interzise: argila, bentonita ca şi liant.
Sunt autorizate: grânele, boiles-urile, peletele, făinuri şi pastele (sfere cu diametrul de maxim 40 mm). Este interzis ca la sfârşitul competiţiei, restul de nadă şi momeală să fie aruncat în apă sau să fie lăsat pe mal.
5. Durata concursului va fi de 96 ore din momentul începerii lui şi va fi întrerupt numai în situaţii excepţionale. In caz de forta majora concursul se poate intrerupe temporar sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste sau captura daca au trecut mai mult de 48 ore.

6. Fiecare concurent va trebui să cunoască şi să respecte în totalitate acest regulament.

7. Beţele trebuie fixate numai în interiorul standului.
Montajul poate fi aruncat numai cu ajutorul băţului de pescuit.
Este permis un singur cârlig simplu pe linie, montajul cu fir de păr fiind obligatoriu.Este interzisa folosirea unui inaintas mai lung de 8 metri sau cu rezistenta mai mare de 25 lbs.
Este permis numai pescuitul cu momitor sau plumb de min. 50 g. Montajul utilizat trebuie să permită eliberarea rapidă a peştelui de plumb, în caz de ruptură.Plutele (flotorii) sunt interzise.
În timpul lansării, plumbul nu are voie să descrie mişcări laterale în ring. Mişcările permise ale plumbului sunt stand-apă şi apă stand.
Nadirea grea (cu catapulta, prastie de mana, lingura de nadire sau racheta) este permisa doar intre orele 6.00 – 20.00 Transportoarele de nadă sau momeală radio comandate şi sonarul (eco-sondor) sunt interzise.
Zona de pescuit poate fi marcată cu maxim 2 balize sau repere luminoase pe toată durata concursului. Obligatoriu aceste balize trebuie să fie amplasate exact pe linia de demarcaţie a standului atât în stânga cât şi în dreapta.
Sacii de crap şi salteaua de primire crap sunt obligatorii. Dimensiunea, numarul şi calitatea lor trebuie să asigure securitatea peştelui.
Umezirea saltelei de primire şi a sacului de crap este obligatorie la fiecare captură.
Este interzisă luminarea apei cu lanterne şi cu faruri noaptea; numai iluminatul în cort este permis şi luminarea discretă cu lampa frontală pentru scoaterea capturii.
Intrarea în apă este permisă în urmatoarele cazuri:
- la scoaterea peştelui cu minciocul;
- la punerea/scoaterea crapului in/din sacul de crap;
- la eliberarea peştelui după cântărire.
şi aceasta, până sub genunchi. Cizmele sunt obligatorii la intrarea in apa.
Toate modalităţile de propulsare care folosesc aerul comprimat, gazul sau electricitatea sunt interzise.
Capturarea unui peşte este valabilă şi atunci când el nu este agăţat de gură, dar harponajul voluntar este strict interzis.
8. Numărul maxim de beţe admis la pescuit, deci în acţiune este de 4. Se pot monta câte beţe se doreşte cu menţiunea că aceste beţe de rezervă sau nădit cu bait rocket trebuie să fie în poziţie verticală şi în spatele suporţilor beţelor în acţiune. De asemenea, beţele pentru amplasarea balizelor sau reperelor luminoase trebuie identificate şi să nu se afle pe suporţi sau în acţiunea de pescuit.

9. Numai unul din cei doi concurenţi pot să folosească minciocul. În cazul când unul dintre ei este plecat pentru o necesitate fiziologică, celălalt trebuie să-l aştepte sau să se descurce singur.

10. Concurenţii nu au voie să primească ajutor de la nici o persoană străină, pentru activitatea de pescuit, pe toată durata concursului.

11. Concurenţii pot utiliza standul cum vor ei. Dar în interiorul standului trebuie să se deplaseze discret şi să nu facă zgomot. Toată acţiunea de pescuit nu se poate face decât în interiorul standului ((lansare, nădire, lupta cu peştele şi scoaterea lui). În timpul concursului plecarea din stand se face numai în cazul necesităţilor fiziologice sau a unor situaţii de forţă majoră. Plecarea (revenirea) din stand, în caz de forţă majoră, se face numai după anunţarea arbitrului fără nici un obiect care să aibă legătură cu acţiunea de pescuit şi numai între orele 6 00 – 21 00. Se pot primi vizite la stand pana la ora 20. Vizitatorii nu au voie sub nici o forma sa patrunda in standurile de concurs.Concurentii vor avea masinile langa stand dar vizitatorii nu au voie pe malul apei cu masina.

12. Eventualele contestatii pot fi aduse la cunostinta arbitrului sau organizatorului doar in scris si in cel mult o ora de la evenimentul care genereaza contestatia. Nu se accepta contestatii decat in timpul concursului sau cel mult pana la inceperea festivitatii de premiere.


CÂNTĂRIREA CAPTURILOR
13. Cântărirea se va efectua în prezenţa cate unui membru de la cele două echipe vecine de stand (de cel puţin 3 ori pe zi).

14. Indicaţia de cântărire trebuie să fie vizibilă în acelaşi timp pentru arbitru, concurent şi obligatoriu, vecinii de stand. Cântărirea se va face şi se va înscrie în grame.

15. Până în momentul cântăririi concurenţii trebuie să lase capturile în apă în condiţiile amintite mai înainte. Unul dintre concurenţi va scoate sacul de crap din apă în timp ce celălalt va uda salteaua de primire crap pe care se pune sacul de cântărit. Se pune cu grijă captura în sacul de cântărit şi se efectuează cântărirea. După cântărire captura se eliberează cu grijă în apă. Arbitrii vor urmări dacă eliberarea se face în condiţii optime şi cu mare grijă.

16. Concurenţii trebuie să fie atenţi la cântărire şi în momentul când sunt de acord cu arbitrul şi cu vecinii de stand, semnează în fişa personală (de echipă) în dublu exemplar, alături de alte trei semnături: ale arbitrului şi celor doi vecini de stand. Nici o reclamaţie în ceea ce priveşte greutatea peştelui cântărit ulterioară semnării fişei nu se mai ia în consideraţie.

SANCŢIUNI
Sancţiunile care se pot da sunt următoarele:
a) avertisment pentru infracţiunile de la punctele 1, 3, 7, 11,
b) descalificare pentru infracţiunile de la punctele 4, 8, 9 şi 10 sau pentru primirea a doua avertismente.

Orice încercare de fraudare sau de influenţare a rezultatului final (de ex.: folosirea sonarului, a răţuştelor, de luare sau dare de peşte, de deranjare a partenerilor de concurs din standurile vecine), atrage după sine descalificarea automată a echipelor implicate


Cupa Apulum

2|40
Cupa Apulum
Cupa Apulum este primul concurs de pescuit la crap dupa reguli moderne, organizat in zona Ardealului. Nu este pentru prima oara cand ne propunem organizarea unui asemenea concurs, dar este prima data cand avem la indemana uneltele necesare pentru desfasurarea competitiei in cele mai bune conditii. ...
citeste ->  

WORLD CARP CLASSIC 2007

3|40
WORLD CARP CLASSIC 2007
14 septembrie, ziua 5 - S-au prins 4 crapi, cate unul pe sector. Cel mai mare peste la ora actuala este un crap oglinda de 22.1 kg si a fost prins de echipa franceza Jean Pierre Becker si Yves Hauk. Ceilalti au 11,5 (cel din ziua 4), 9,3 kg si 15,4 kg. 13 septembrie, ziua 4 - S-a prins primul pe ...
citeste ->  

Arhiva Articole